Hozzávalók:
1 szép nagy fej káposzta
1 közepes vöröshagyma
1 liter paradicsomlé
4 evőkanál sűrített paradicsom
3 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1 evőkanál őrölt bors
1 teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál pirospaprika
olaj, vagy valamilyen zsiradék

Elkészítés:
A káposztával kezdd! A külső leveleit szedd le, a torzsát vágd ki, majd vágd nagyjából egységes méretű csíkokra az egészet, mosd át jó alaposan, majd tedd egy kicsit félre.
A hagymát kockázd fel, majd egy mélyebb edényben, ahol majd jól elfér minden, némi olajon kezdd el dinsztelni. Ha már szép üveges, mehet hozzá a káposzta, majd a fűszerek, a kömény, a bors, ízlés szerint só, aztán a pirospaprika.
A tökéletes paradicsomos káposzta titka a nem túl puhára főzött káposztában és a finom, friss, házi paradicsomlében rejlik, ha ezek megvannak, rossz már nem lehet.
Akár hússal együtt is főzheted, ekkor a dinsztelt hagymán pirítsd fehérre a húst, és csak utána add hozzá a káposztát, a többi már nagyjából ugyanúgy mehet, érdemes ekkor egy kicsit tovább párolni.
2014-09-05 00:00:00